Mogyoró kéregben sült máj, káposztás-túrós gnocchival.

Egy nap múlva….

Annyira jó lett a vacsora!! A vágókőről kóricáló nyers máj, mint egy nagy csiga csúszkált amíg vágtam. Bevallhatom, hogy az egyik kedvencemmé vált az állaga és az érzékenysége, a mélyvörös színe miatt. Gyönyörű alapanyag.

De megint

megerősítem örök konyhai fogadalmam: SOHA, ismétlem SOHA nem fogok

rántott ételt készíteni. Félévente elfelejtem és beleugrom egy ígéretbe, hogy: igen, csinálok neked rántott csirkét. Dőzsölő mennyiségű bő olaj, csapkodó forróság…kinek kell ez?  Kevés melósabb munkát

tudok egy konyhában elképzelni. A lakás, mivel az ablakai egy oldalra

néznek, kiűzhetetlen az a büdös rántott szag, ami olyan párfőm volt

mindkettőnknek, mintha egy menzáról érkeztünk volna, még ma délután is

azt szellőztettem. De a fene egye meg, nagyon finom lett.

(Torok köszörülés..) Mogyoró kéregben sült máj, káposztás-túrós gnocchival.

Recept:

Hozzávalók: (3 személyre)

-500 g sertésmáj

– 1 dl tej

Panír: 

– 100g zsemlemorzsa

– 10 dkg mogyoró

– 1 kk só

– őrölt bors

– 2 tojás

– 10 dkg liszt

Köret:

-fél csomag gyorsfagyasztott nudli

– 10 dkg fejes káposzta

– só, bors

– 125 g túró

– 1 evk tejföl

Elkészítés:

A májat néhány órára áztassuk be a tejbe. Felszeletelés előtt gyengéden itassuk le róla a nedvességet, így könnyebb vele bánni. Vágjuk fel vékony szeletekre. Tegyük vissza a tejbe a szeleteket. A panír hozzávalóit egy kávédarálóban keverjük teljesen egyneművé.

Hevítsünk olajat és panírozzuk be a májdarabokat. Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. Süssük mindkét oldalát pirosra. A felesleges olajat itassuk le róla kivétel után.

A nudlit lobogó, enyhén sós vízbe tegyük és főzzük készre. A káposztát reszeljük le, kevés sóval borssal fedő alatt dinszteljük, amíg el nem kezd barnulni. A tejfölt és a túrót keverjük össze. Forgassuk össze a főtt nudlit, a káposztát és a tejfölös túrót.

Tálalhatunk, jó étvágyat hozzá.   

    

Címkék:
Tovább a blogra »