Karibi álom sütemény

Tegnap délután egy kis kókuszra és csokira vágytam egy járkálós, elintézős nap végén. Találtam egy alapreceptet a kavarós sütik ősanyját. Kézenfekvő, mert imádom, hogy csak egy edényt és egy kavarókanalat kell elmosogatni.

Sokalltam bele 250 g porcukrot…nem vagyunk mi ehhez hozzászokva, a lisztmennyiségbe kiváltottam mással, hogy szaftosabb, tartalmasabb legyen…szó mi szó, mindent megváltoztattam rajta és ez lett a végeredmény.  

Jó kis tömör jószág, elég belőle egy szelet, hogy fedezzük vele a csoki pusztító hajlamot.

Hozzávalók:

5 dkg margarin felolvasztva

2 tojás

180 g liszt

50 g búzadara

75 g kókuszreszelék

1 kk só

5 dl tej

5 dkg étcsokoládé feldarabolva

0,5 dl rum

100 g cukor

2,5 evk kakaó

1 csomag sütőpor

Elkészítés:

Mindent öntsünk össze. Na jó, nem csak ennyi, a sorrend is fontos. Olvasszuk fel a margarint, öntsük a keverőtálba, üssük bele a tojásokat, a rumot. Keverjük bele fokozatosan a cukrot, majd a darát, a kókuszt. Öntsük fel a fele adag tejjel és keverjük bele a kakaóval, liszttel elkevert sütőport (érdemes átszitálni előtte a lisztet), másik fél adag tej. A végén tegyük bele a csokoládédarabokat.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntsük a masszát. Hullámos gyümölcstorta formába, nagyobb, kerek tortaformába jó sütni.

Nagyjából 45 percig süssük előmelegített, 160 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálaláskor összekevertem 100g krémsajtot kevés cukorral és kókuszreszelékkel, azzal pöttyintettem a tetejére. 

  

Címkék:
Tovább a blogra »