Most olyan csöndesen vagyunk, ilyen lehet más ember pihenőnapja. Nem kell sehova mennünk, így most van idő arra, hogy elszöszmötöljek az ebéddel, sőt egy desszertet is készítsek.
Régóta gondolkodom a sajttortáról, de eddig visszatartott az a gigantikus mennyiségű ún. “Philly” krémsajt, amit az amerikai háziasszonyok nem sajnálnak ki a New yorki fajtából. Megértem, hogy így autentikus, de sajnos nem Rothschild a vezetéknevem és igen, árérzékeny vevő vagyok. Nem óhajtok beletenni 5 dobozzal (!) egy desszertbe.
Egy magyar nő vagyok, aki szeretne valami finomsággal kedveskedni, lehetőleg annyi befektetéssel, ami még belefér.
Megnéztem néhány videót a nagy videódobozból és amennyire emlékeztem, beleraktam ebbe a sütibe.
Pár órával később….Most hogy már bezabáltunk belőle, néhány dolgot másképp csinálnék, de első próbálkozásnak nem rossz. Szerencsére nem a keverék volt a hibás, hanem én, inkább mi, akik nem bírták kivárni hogy 3 órát dermedjen a hűtőben, még azután, hogy kihűlt sütés után.
Legközelebb a gyümölcsöt csak díszítéshez fogom felhasználni, hogy a teteje szépen átpiruljon.
Gyümölcs réteg:
10 dkg gyümölcs (előkészítve)
1 kk só
1 evk cukor
1 evk vanílliás pudingpor
1 dl víz
Kekszágy:
Akkor még jó ötletnek tűnt |
3 evk háztartási keksz
50 g (10 db) korpás keksz, Korpovit
1 evk cukor
5 dkg vaj felolvasztva
Sajtréteg:
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 tömlős tejszínes krémsajt
3 evk cukor
A gyümölcs után kimaradt pudingpor
1 doboz sajtkrém (200 ml)
1 kis doboz tejföl
10 dkg margarin felolvasztva
Elkészítés:
A gyümölccsel kezdjük, mert addig kicsit hűlnie kell, amíg felhasználjuk. A jelen esetben meggyet, cukorral és kevés vízzel kezdjük el főzni, amíg fel nem forr. A pudingport a végén rakjuk bele, úgy hogy előtte felkevertük vízzel. Sűrűsödés után kapcsoljuk le a gázt és tegyük félre.
A kekszeket törjük morzsává, adjuk hozzá a kész kekszport és cukrozzuk meg. Végül csurgassuk rá a folyékony vajat és keverjük át. A darabos, homokszínű végeredményt egy alufóliával kibélelt tepsibe tegyük és lapogassuk le egy nehéz lapos dologgal. pl: egy kancsó aljával.
A sajtos rész hozzávalóit, egyiket a másik után keverjük össze. A végeredmény egy halványsárga, krémtúró illatú massza, amit meg kell kóstolni, úgy etetné magát.
A sajt masszát öntsük a lenyomkodott kekszes rétegre, majd a gyümölcsöket tegyük rá. Kevergessük meg, azután rakjuk 40 percre a sütőbe, közepes lángon.
Miután kivettük a sütőből tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Azután rakjuk be a hűtőbe pár órára. Kivétel után óvatosan szeletelhető.
Lapos is, furcsa is de az enyém. |
Ez lett volna a kitűzött cél, de ugyebár Rómát sem egy nap alatt építették. |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: