Fahéjas krémszelet

Ez amolyan kis nyam nyam, nem nagy adag. Ha belegondolok nem volt olyan sok idő megcsinálni és szigorúan betartottam a 10 perces időkeretet, mert P. kedve ellenére figyelmeztetett, hogy kezdődik a Harry Potter. Ő protestál, de én nyitott szájjal nézem és nagyon élvezem, mert először látom.

Egy éjszakát pihentettem a sütit a hűtőben, reggel a fotóhoz az utolsó szeletek egyikét tálaltam fel, persze miután egyet, vagy többet sikeresen pofára ejtettem.

Hozzávalók:

Alap: 3*20 db háztartási keksz. 3 réteg 4*5-ös téglalap

Tepsi nagysága: 16 x 25 cm~nagyjából ekkora kell

Krém:

1 mk fahéj

1 evk cukor

450 ml tejföl

100 g összetört keksz

Tetejére:

1 evk mogyorókrém

1 evk kakaópor

0,5 dl víz

Elkészítés:

A kekszeket kirakosgatom a tál aljába. A krémet összekeverjük és rákanalazzuk a keksz tetejére, elegyengetjük.

A mogyorókrémet kevés vízzel és a kakaóval összekeverjük, forraljuk, addig míg besűrűsödik.

Kicsit hagyjuk hűlni és öntsük végül a krémre.

Teljesen hagyjuk megülni, majd fedjük le légmentesen és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Reggelre vágható, egységes szeletté válik, óvatosan vágjuk kockákra, adja magát az, hogy egy keksz=egy szelet. Csak utólag jutott eszembe, mikor már megtörtem az alapot is.

Díszítsük csokoládé forgáccsal, tejszínhabbal.

Címkék:
Tovább a blogra »