Bud Spencer fél fogára: babos csirkemell

A mai nap ért egy szomorú felfedezés: kérem tisztelettel, ma már annyira sem bízhatunk senkiben vásárláskor, hogy még az aprót is meg kell olvasnunk. Ugyanis a kétszázasok közé bújva találtam egy születési évemben nyomott, békebeli 10 forintost, színre, nagyságra azonos a testvéreivel.

Szégyellje magát az, aki így akar nyerészkedni, csak kicsivel károsítja meg a másik embert, de elég, ha naponta csak 10 érmét áldoz be a gyűjteményéből….

Öröm az ürömben, hogy ott nagyon szép csirkemellet vettem, ami azért könyörgött, hogy valami finom legyen belőle. Küldetés teljesítve, bár ilyen anyaggal öröm dolgozni.

4 emberes adag jött ki belőle és a babbal kombinálva csak egy ember jutott eszembe: Bud Specer. 

Bud Spencer csirkéje

Hozzávalók: (4 személyre)

2 egész, bőrös csirkemell

100 g szárazbab

1 dl fehérbor

1 kis konzerv sűrített paradicsom

3 gerezd fokhagyma

1 közepes paradicsom

2 tk só, kevés bors

szárított oregano

chilli paprika ízlés szerint (savanyítva, vagy szárítva)

Elkészítés:

A babot előző este áztassuk be. A húst hagyjuk egészben, a mellet hosszában vágjuk be, 2 vágás egymás felett, mindkét oldalon. Kockázzuk fel a paradicsomot 2 gerezd fokhagymával és egy tk sóval, hagyjuk kicsit állni és töltsük meg a húsok bevágásait. Jobban meg kell sózni, mert belülről fogja ízesíteni a húst.

Tegyük a csirkét egy hőálló tálba, sózzuk borsozzuk, kevés oregánót szórjunk rá. Halmozzuk mellé az áztatott babot. Szeleteljük mellé a fokhagymát és a chilli paprikát. Öntsük bele a paradicsom sűrítményt, 1 tk sót és a fehérbort. Fedjük le légmentesen és alacsony lángon süssük az első egy órában. Ennyi idő alatt megfő a bab és átsül a hús.

Takarjuk ki és locsolgassuk meg a szafttal. Közepes lángon süssük még egy órát. Negyed óránként locsoljuk meg a húsok tetejét a bab levével. Nem szárad ki és szebb színűre sül a bőre.

Köretnek jó hozzá minden, krumplipürével kínáltam.  

Jurassic park: velocraptor fej, paradicsommal töltve

Címkék:
Tovább a blogra »