Őszi malactál idényzöldségekkel

Őszi malactál

Hozzávalók:

6-8 szelet bőrös malachús

1 fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

5 dkg vaj

só, bors

oregano szárítva

3 evk mustár

2 dl fehérbor

Köret:

1 kg kanadai sütőtök

Elkészítés:

A húst mossuk át, enyhén sózzuk meg, szórjunk rá oreganot. Kevés vajat olvasszunk a serpenyőben, forrósítsuk fel. 2 szelet húst rakjunk bele és ne piszkáljuk 2 percig, had tudjon szépen megpirulni. Fordítsuk meg és süssük egy percig. Tegyük ki a sütőtálba. Ha elfogy a vaj, rakjunk bele. Addig tisztítsunk meg egy sárgarépát és szeleteljük fel, a hagymát, nagyobb szeletekre. A visszamaradó szaftban pirítsuk át a répát és a hagymát. Pár perc után öntsük fel a borral és kanalazzuk bele a mustárt. Tegyünk bele egy tk sót, borsozzuk.

A sütőtálba rakjuk a húsokat és öntsük le a zöldséges, boros raguval. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe egy órára 180 fokra. Félidőben cseréljük meg a zöldséget és a húst, hogy süljön a hús. Az utolsó 15 percbe fedjük ki.

Fogyasztás előtt pihentessük a húst, szórjunk rá snidlinget. 

Köretnek fogyasztható hozzá burgonyapüré, rizs vagy sült zöldség.   

  

Címkék:
Tovább a blogra »