Sajtos csirkemell petrezselyemmel és tejszínes krumplival

 

Hozzávalók:

(2 személyre)

1 db csirkemell bőrrel, csontos

50 dkg krumpli

3 tk só

5 dkg aprított petrezselyem

2 dl főzőtejszín

8 dkg sajt

Elkészítés:

A csirkemellet hosszában vágjuk ketté. A húst vízszintesen, hosszában vágjuk be, ízesítjük és nem hagyjuk, hogy kiszáradjon, “fojtós” legyen. Ha nagy, akkor 2 ilyen is bevágást is ejthetünk. Enyhén sózzuk meg. 

Aprítsuk fel a petrezselymet, tegyünk bele 1 tk sót, reszeljünk bele pár dkg sajtot és engedjük fel kevés tejszínnel (0,5 dl). Ezt a tölteléket hagyjuk kicsit állni.

A krumplit hámozzuk meg és szeleteljük fel vastagabb szeletekre, majd 1 tk sóval egy sütőtál aljába halmozzuk, forgassuk át, hogy mindenhol érje a só.

A húsnak készítsünk egy kis fészket a krumpli között. A tölteléket töltsük bele a a hús réseibe. Vastag hús volt, került a bőre alá és 2 rétegben a húsba, tegyük bele. Öntsük fel a maradék tejszínnel. A tetejére szórjunk sajtot és levegősen fedjük be alufóliával.

50 percig süssük 180 fokon, majd az utolsó 15-20 percre fedjük ki. 

Címkék:
Tovább a blogra »