Kókuszos keksz csokidarabokkal

Egy régi vágású ropogtatnivaló keksz. Kicsit érződik a kókusz, pont

hogy válaszoljon a csokoládé ízére. Egy baja volt, nem csippentettem le a

cukorból még néhány dekát, nekem édes lett. A másik az, hogy úgy jártam

mint azok, akik rábiggyesztik a késztermékre, hogy: FAIL! Vagyis hiba.

Utólag lettem csak okoska, mikor eszembe jutott, hogy a tengeren túlon gombócokat tesznek a sütőlapra. Még egyszer megcsinálom és akkor készül néhány fotó. Akkor remélhetőleg nem fogok elaludni az alatt a negyed óra alatt, amíg sül. Bár ha jobban belegondolok, hiányozna a füstös íze. 😀

Ui: A család nem bánta.

15 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 tojás

12 dkg cukor (legközelebb csak 10-et rakok, de kinek a pap, kinek a paplan)

1 csomag vaníliás cukor

Csipet só

3 dkg kókuszreszelék

100 g vaj

10 dkg csokoládé

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel, addig míg várjuk, szitáljuk át a lisztet a sütőporral a sóval egy keverőtálba. Szórjuk bele a kókuszt és öntsük bele a vajat. Keverjük át, majd adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot. Engedjük fel a tojással. Egy nagy késsel daraboljuk fel csokoládét és végül azt is keverjük hozzá.

Kicsit hagyjuk állni miután átgyúrtuk.

Dió nagyságú gombócokat gyúrjunk vizes kézzel és egy sütőpapíros tepsibe tegyük őket, egymástól 10 cm-re.

160 fokos sütőben süssük 15 percig. Azután vegyük ki, és hűtsük le szavad levegőn.

2. nekifutás:

Tovább a blogra »