Le Café de Capucine

Sajt fondue, spéci tál és pálcika nélkül

Ez nem is recept, ez amolyan food hack, amit fölösleges magyarázni, olyan egyszerű.
Néhány hozzávaló kell hozzá, szám szerint 3. 20 perc a sütő egy polcán. Utána megint 20 perc pihentetés, hogy ne égesse össze a kis szánkat. Megehetjük magában, almaszeleteket, répa hasábokat tunkolhatunk bele.  A sajt összekeveredik a lekvárral, amin ropog a rétestészta. Úgy tudod a sajt szálakat rácsavarni a zöldségre, gyümölcsre, hogy ráhűl és megint kemény.
Ki kell próbálni. Az egyetlen hiányosság, hogy nincs elég bouqet-ja a camambert sajtnak, de még így is jó.   
Úgy érezhetjük, hogy hiába fáztunk ki, hiába idegesítettek fel nap közben, nem számít.

Hozzávalók:

2-3 lap rétestészta
1 karika camambert sajt (125 g)
1 evk lekvár
1 nagy csipet só
1 evk olaj
   
Elkészítés:
A lapokat vékonyan kenjük le olajjal. arra kenjük rá a lekvárt. Sózzuk meg és tegyük a közepére a sajtot. Szorosan csomagoljuk be az első lappal. Fordítsuk meg a csomagot. Csomagoljuk újra, szintén kenjük át előtte. Lehet egy biztonsági réteget is ráhúzni, hogy ne jöjjön ki a lekvár.
Leszórhatjuk maggal, de fölösleges, lepotyog róla.

20 percig süssük, közepes lángon. Vegyük ki és pihentessük ugyaneddig. Utána fogyasztható.  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!