Sajt fondue, spéci tál és pálcika nélkül

Ez nem is recept, ez amolyan food hack, amit fölösleges magyarázni, olyan egyszerű.

Néhány hozzávaló kell hozzá, szám szerint 3. 20 perc a sütő egy polcán. Utána megint 20 perc pihentetés, hogy ne égesse össze a kis szánkat. Megehetjük magában, almaszeleteket, répa hasábokat tunkolhatunk bele.  A sajt összekeveredik a lekvárral, amin ropog a rétestészta. Úgy tudod a sajt szálakat rácsavarni a zöldségre, gyümölcsre, hogy ráhűl és megint kemény.

Ki kell próbálni. Az egyetlen hiányosság, hogy nincs elég bouqet-ja a camambert sajtnak, de még így is jó.   

Úgy érezhetjük, hogy hiába fáztunk ki, hiába idegesítettek fel nap közben, nem számít.

Hozzávalók:

2-3 lap rétestészta

1 karika camambert sajt (125 g)

1 evk lekvár

1 nagy csipet só

1 evk olaj

   

Elkészítés:

A lapokat vékonyan kenjük le olajjal. arra kenjük rá a lekvárt. Sózzuk meg és tegyük a közepére a sajtot. Szorosan csomagoljuk be az első lappal. Fordítsuk meg a csomagot. Csomagoljuk újra, szintén kenjük át előtte. Lehet egy biztonsági réteget is ráhúzni, hogy ne jöjjön ki a lekvár.

Leszórhatjuk maggal, de fölösleges, lepotyog róla.

20 percig süssük, közepes lángon. Vegyük ki és pihentessük ugyaneddig. Utána fogyasztható.  

Címkék:
Tovább a blogra »