Látványreggeli: zabbal és a hűtő gyümölcseivel

Ma reggel mikor az ebédhez vettem ki a húst, megpillantottam egy régi dobozt a mélyhűtőben, málna volt benne, még P. Nagymamájától kaptuk az előző nyáron.

Csináltam neki belőle egy reggelit, amire minden dietetikus csak bólogatna… Vagy rázná a fejét, attól függ mit vall. Parttalan vita.

De a belevalók egészségesek és sok energiát adnak, összekerülve még finomak is lettek.

Az ember annyira fellelkesült a teljes reggeli tudatától, hogy  megkínálta egy kis tejszínhabbal és nutellával.

Hozzávalók: 2 nagy, vagy 4 kicsi adag

4 evk zabpehely (tört, nem hengerelt)

1 evk méz

2 tk lenmag

1 dl víz

10+10 dkg gyümölcs

+ egy nagy doboz görög joghurt. (Nem sznobériából, csakis a sűrűsége miatt)

Elkészítés:

A zabot és a lenmagot öntsük le forró vízzel, annyival, hogy épp ellepje. Fedjük le és 10 percre hagyjuk békén. A gyümölcsöt törjük össze, keverjük fel a mézzel.

Keverjük bele a zabba.

Rétegezzük üveg poharakba, hogy a színek látszódjanak. Egy kanál joghurt, egy kanál gyümölcs, egy kanál zab, amíg van belőle.

 Jó étvágyat!

Tovább a blogra »