Le Café de Capucine

Májpástétom zöldfűszerekkel, újhagymás kéreg alatt

Sohasem ettem a sajátom előtt májpástétomot , nem is nagyon tudtam volna hova tenni, hogy otthon májkrémet csináljunk. Pedig nem is nehéz, nem hosszadalmas, csak benne van a köztudatban, hogy a májkrém helye az 30g-os konzervben van, amire DEKO van felfirkantva. Amit kanállal, magában ettünk a koliban, amit almával és kiflivel kaptunk az általános iskola… Tovább »

Készülődés és egy krumlileves

Az elmúlt időszak kedvezett azon gyengeségemnek, hogy igénybe veszem a család által pakolt ételt mint a főzés helyettesítőjét. Minden fájó gyomrú olvasó, aki végigette az ünnep ételválasztékát, a betegségig fogyasztott sonka, a kalács, a mindenféle sütemény, pörkölt, töltött káposzta arra sarkallt, hogy megkésve bár, de tartsak egy néhány napos böjtöt. A gyümölcsök és a zöldséglevek… Tovább »

Fütyülő fasirt

Az elmúlt hetekben megszegtem a magamnak tett fogadalmam, a hét 5 munkanapjából kevesebbszer álltam neki főzőcskézni este, mint az emlitett szám fele. Több okkal takarózhatok e témában, például a hétvégi nagy tankolásokkal a szülői portákon, ugyebár, nem lehet az “adnak fogadd el, ütnek szaladj el” elvet és a energia takarékos konyha elvárását kijátszani. Persze az… Tovább »

Indiai essencia: Csirke tikka masala

Angliai utunk óta nem tea és scone és az angol reggeli van az agyamban, hanem valami nagyon távoli: indiai, belső melegséget árasztó fűszerek, gyömbér, kurkuma, édes paradicsom. Piszkos nagy szerencsénk volt, mert az unokatestvérem jóvoltából megkóstolhattuk, hogy az angoloknak mit jelent india, illetve pár nappal később autentikus pakisztáni vacsorát ettünk, ami megmutatta, hogy egy ilyen… Tovább »

Pácolt sertés saslik

A múltkor olyan pörköltnek való adagot kaptam a hentesnél, hogy választhattam: vagy csinálok belőle egy olyan pörköltet, amiből ketten hülyére zabáljuk magunkat és másnap már a gyomrunkhoz kapunk már a maradék megemlítésekor…vaaagy előre gondolkodom és valamilyen apróbb fogás lesz belőle, ami egy könnyű vacsorát tesz ki. Háhá, megvan az akkurátus válasz: Saslik! Először csináltam, tűvé… Tovább »

Fetával, petrezselyemmel töltött csirke tésztasalátával

Szombaton végre főzhettem! Tudom, főzni nem program, de én szeretem annak feltüntetni, mert olyankor érzem azt a várakozó, optimista ötletbörzét, amit az alapanyagok szépsége, frissessége, összeállítása okoz. A festésnél éreztem hasonlót, de nagy bánatomra valahogy kikoptatta a gyakorlat. DE főzni mindig kell, jól enni annál többet. Végül hatan lettünk szombat estére és mintha éreztük volna… Tovább »

Majdnem őszi malac-oldalas, fűszeres szilva kompóttal

A héten egyismerős megjegyezte, hogy a felesége olyan eltökélt, elszánt háziasszony, hogy esti hazaérkezése után, fáradtan is nekiáll főzni. Minden nap. Amikor ezt hallottam, már második napja éltünk szendvicsen és pizzán. Nem a lustaság teszi, egyszerűen a munka utáni, lefekvést megelőző 4 órát, valahogy nincs kedvem főzéssel tölteni, persze így is előfordul. De most szombat… Tovább »

Ünnepi…nem is…akkor hétvégi spagetti szósz

A múlt héten volt egy olyan eső, ami elegendő kárt és beszédtémát szolgáltatott a rutinszerű: “De meleg van!” felkiáltás után az egész falunak ahol anyukámék laknak. Elmentünk a négy napos hétvégén, hogy kicsit megint gyerekek lehessünk, ágyba hozott habos kávéval, együnk még egy sütit attitűddel. Itt találkoztam azzal a szomorú felkiáltással, hogy jáááj elverte a… Tovább »

Pierre, a provance-i kertész csirkéje

A veretes igazsághoz hozzátartozik, hogy csak egy Pierre vett részt a recept életében: az enyém, a kis drágám, aki elpusztítani segített.  De ha mindenképp hozzá akarnám kötni valahogyan, azt mondhatnám, hogy még ő is el tudná készíteni. Nem mintha nem lenne kompetens a témában, hisz volt ő agglegény is, de mondhatni, elvesztette a felügyeletét alig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!