Le Café de Capucine

Dürer nyula konyhámba merészkedett

Egy filmes élménybeszámolót kezdtem el a minap, viszont a péntek este már olyan rég volt, hogy megint beleestem az új hétfőbe. haziallat.hu képe, diszkréten a kép címe: HÚS nyúl Ahogy a cím is utal rá, nyulak hordája szántja most az agyam a tökéletes nyulas recept után kutatva. Addig keresgéltem, hogy inkább elkészítettem a sajátomat. Utánanéztem,… Tovább »

Quiche á la Menzás uzsonna

Tegnap nem akartam húst csinálni, ezért azt mondtam mint a Bazi nagy görög lagzi című filmben: “- Mmmm vegetáriánus a fiú?? Akkor cinálok bájányt!” A bárány ebben az esetben egy kis házi májgombóc próbálkozásból megmaradt csirkemáj és a karácsonyi egész kacsában talált zacskó, ami tartalmazott májat, zúzát és egy gyönyörű sötétvörös szívet. A kis nyakából… Tovább »

Karácsony-massza

Vége és kérem, minden úgy ment mint a karikacsapás. Öröm a köbön, mindenki ajándéka időben eljutott a gazdájához. Nèztük a fényeket, eltelve a szentestei halászlétől. Mosolyok és másik szobába száműzött fotel, amit a fenyőfa dúrt ki a helyéről. Telnek a napok, mindjárt szilveszter, a hűtőnk még most kezd el fellélegezni a kievett maradékok súlya alól…. Tovább »

Stracatella kehely

Minap, megláttam a hirtelen ötletből megvásárolt akciós mascarpone krémet a hűtőben. Még nem használtam máshoz, csak a húzogatós desszerthez. Faviccet félretéve, tiramisu (tira-mi-su: (te) húzz engem oda). Ezek az olaszok, még a desszerteknél sem tudnak a fenekükön maradni. A mascarpone sűrű, édes, émelygős dolog, amit nem tolerálok egy desszertnél, ezért kicsit könnyebb köntösbe öltöztettem. Kevés… Tovább »

Babérkoszrús Rácz-ponty, túrós csuszával

Sűrű hétvége áll mögöttünk. De megérte, több szempontból is, részt vettünk kiöltözve egy doktori avatáson, 4 órával később gumicsizmában 500 fát ültettünk, amitől nem csak zöldnek, hanem szuper-zöldnek érezhettük magunkat és jó ügyért dolgozhattunk. Megkóstolhattam életem legjobb aranygaluskáját és halászlevét. Respect az ÉDESanyámnak. A vasárnapi halebéd egy gigantikus pontyból készült, nem tudtam, vagyis röstelltem mellé… Tovább »

Egy fapados mexico-i chilis bab története

Tegnap megrohant a középiskolás kolis kajálások emléke, minden menzás és anyukám által bedobozolt finomság, egységes jelként mutatva  a szobám helyét: 3/16. Az egyik ilyen favorit volt a porból készített chilis bab, ami olyan egzotikumnak számított egy 15 éves lányka szemében, végül 5-6 vagy 10 egymás után következett adag után mondtam: Elég volt!! Eltelt 8 év… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!