Le Café de Capucine

Zöldséges, pikáns fasírt tojás nélkül

Nem éreztem magam tegnap mintaháziasszonynak, amikor elvileg egy jóllakott, megvacsorázott család már csak egy almáért nyúl, hogy nassolási vágyát így elégítse ki. Nos, én tegnap este kilenckor egy fagyott hústömb szélét véstem, hogy legalább egy adagot kisüthessek belőle. Nyúzott voltam, de még így is éreztem a helyzet iróniáját annyira hogy mosolyogjak rajta: hétvégén bekészítettem az… Tovább »

Olajbogyóval töltött lapocka

Hétvégén történt, hogy kijutottam a konyhába olyan célzattal, hogy főzzek egy igazi hedonista vacsorát. Szeretem a ráérős recepteket, főleg az olyanokat, amelyeknél ráérsz arra, hogy most vagy fél óra múlva lesd meg, hogy jól sül e. Egy időben volt ez azzal, amikor kifogyott az zöld olajbogyó otthon, vagyis az aljához már túl lusták voltunk, de… Tovább »

Sajt fondue, spéci tál és pálcika nélkül

Ez nem is recept, ez amolyan food hack, amit fölösleges magyarázni, olyan egyszerű. Néhány hozzávaló kell hozzá, szám szerint 3. 20 perc a sütő egy polcán. Utána megint 20 perc pihentetés, hogy ne égesse össze a kis szánkat. Megehetjük magában, almaszeleteket, répa hasábokat tunkolhatunk bele.  A sajt összekeveredik a lekvárral, amin ropog a rétestészta. Úgy… Tovább »

Mallorcai csirke

Szombat reggel, találtunk egy műsort, amitől mindkettőnknek kocsányon lógott a szeme a gyönyörködéstől: mallorcai konyhaművészet, mezőgazdaság és túrautak. Ott láttuk ezt a receptet, amitől feltételes reflexként az agyam kijelezte a hiányzó belevalókat és a meglévő előkészítésére koncentrált. Mindenek előtt áztass be 150 g szárazbabot. Tudom, hogy még semmit sem tudsz, de tedd meg. Néhány hozzávaló… Tovább »

Csokoládétorta azokra a napokra

A How I met your Mother sorozatnak sok aha élmény mellett azt az információt is köszönheti az emberiség, hogy: megismertették a férfiakkal, hogy a nők minden hónapban egy héten keresztül csokoládét kívánnak, kivéve a kanadai nőket, mert az ők csokoládéja a karamella. Mivel nem vagyok kanadai én is sírok a csokoládéért akkor, amikor morgok és… Tovább »

Őszi malactál idényzöldségekkel

Őszi malactál Hozzávalók: 6-8 szelet bőrös malachús 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 5 dkg vaj só, bors oregano szárítva 3 evk mustár 2 dl fehérbor Köret: 1 kg kanadai sütőtök Elkészítés: A húst mossuk át, enyhén sózzuk meg, szórjunk rá oreganot. Kevés vajat olvasszunk a serpenyőben, forrósítsuk fel. 2 szelet húst rakjunk bele és… Tovább »

Sajtos csirkemell petrezselyemmel és tejszínes krumplival

  Hozzávalók: (2 személyre) 1 db csirkemell bőrrel, csontos 50 dkg krumpli 3 tk só 5 dkg aprított petrezselyem 2 dl főzőtejszín 8 dkg sajt Elkészítés: A csirkemellet hosszában vágjuk ketté. A húst vízszintesen, hosszában vágjuk be, ízesítjük és nem hagyjuk, hogy kiszáradjon, “fojtós” legyen. Ha nagy, akkor 2 ilyen is bevágást is ejthetünk. Enyhén… Tovább »

Barnarizzsel töltött kápia paprika

Első találkozásom ezzel a növénnyel és aha élménnyel főztem, ugyanis 28 évesen jöttem rá, hogy a pritamin paprika és a kápia, csupán formai eltérésekkel rendelkezik. Meg persze árban sem egyenlő súlycsoport. Gyerek koromban sohasem ettünk ilyet, de a tudatlanságom nem tarthatott örökké. Barna rizst is tegnap ettem először életemben. Amíg szezon lesz, addig néhányszor még… Tovább »

Kölessel töltött paradicsom

A köles jó, a köles finom. Ízlelgesd ezt a mondatot, mert ha hetente legalább egyszer ebből az apró arany golyóból, akkor az összes belső szerved, a hajad, a bőröd sikítva fog könyörögni a következő porcióért. Ez azért nem rossz kilátás. Úgy tehetsz jót saját magaddal, hogy nem kell a homlokodra kiírni, azzal a fancsali képeddel,… Tovább »

Melankólikus utónyári, de első őszi fogás: Csirke gombával, paradicsommal sütve

Az átállás, hogy egészségesebben, legfőképp kikerülve a húst étkezzünk olyan nehézség a hétköznapjainknak, amit nem tudtam megugrani abban a 3 aktív órában, amit esténként otthon töltünk. Annyiban változik az eddigi gyakorlat, hogy változatosabban használom a gabonaféléket, elhagytuk a fehér cukrot, a régi fehér liszt készlet fele fele arányban bekeverésre került tönköly liszttel, a fehér sót… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!